fbpx

Met een batterij kan je je geproduceerde energie nog meer zelf beheren.

  • Zekerheid bij storingen of black-outs
  • Subsidies tot 3500 euro in Vlaanderen

In Vlaanderen hanteren ze een systeem met gedeeltelijke compensatie en netkosten op basis van werkelijke afname (dit laatste is nieuw). Indien je weinig afname hebt van het elektriciteitsnet en je de opgewekte energie kunt opslaan om dan te gebruiken wanneer het jou past, wordt dit veel interessanter door het plaatsen van batterijen.

In Wallonië krijg je een gelijkaardige besparing maar pas vanaf 2025. Ook hier heb je de keuze tussen twee verschillende tariefstructuren. Ofwel een proportioneel tarief waarbij je je netkosten betaalt op basis van de werkelijke afname van het elektriciteitsnet of een forfaitair prosumententarief op basis van het vermogen van je PV-installatie waarbij een batterij ook voordelen biedt.

Dan is er nog Brussel. Vanaf 1 januari 2020 zal je netkosten betalen op basis van je werkelijke afname. Ook hier is het beter om energie op te slaan voor later gebruik via batterijen om ze dan te injecteren en terug af te nemen van het net.

Waarom een batterij installeren?

Door je opgewekte groene energie, opgeslagen op je thuisbatterij zal je meer van je eigen geproduceerde groene energie kunnen gebruiken. Op die manier ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Bovendien is het mooi meegenomen dat je extra kan besparen op je factuur.

EM Solar kan, na een voorstudie, bij jou een batterij installeren. Voor ieder type omvormer hebben wij de juiste batterijen.